Video palokuntiemme 40 v ystävyyden juhlallisuuksista.

40-v.-pinssi.png-me

Kan­sain­vä­lis­tä ys­tä­vyyt­tä

Sak­sa­lai­sen Ohen VPK:n kanssa on pidetty yllä pa­lo­kun­ta­vel­jeyt­tä jo yli 40 vuotta

Heinäkuussa 1974 pidettiin Padasjoen Tarusjärvellä suuri metsäpalon sammutusnäytös. Näytöksen päävoimina toimivat Valtion palo-opisto, Padasjoen VPK ja armeijan sotilasryhmät. Mukana oli mm. ryhmä laskuvarjohyppääjiä. Vieraita oli saapunut  Ruotsista ja Saksasta saakka, valtiovaltaa edusti kaksi ministeriä ja Padasjoen VPK:n vieraiksi oli saapunut palokuntalaisia Ohen VPK:sta. Palokuntien välillä oli solmittu ystävyyssuhteet.


Syyskuussa 1975 matkusti 17 palokuntalaista Saksaan Ohen VPK:n 90- vuotisjuhlille. Matka oli erittäin onnistunut. Ohjelmaa oli runsaasti ja isännät olivat erittäin vieraanvaraisia. Urpo Koivukoski ja Viljo Taipale saivat Saksan palokuntaliiton hopeiset kunniamerkit.

Kesällä 1985 vietti Ohen VPK 100-vuotisjuhliaan. Padasjoelta lähti 37 palokuntalaista onnittelemaan ystävyyspalokuntaa. Mukaan matkalle lähti palokuntalaisia myös muualta Suomesta. Suomalaiset veivät lahjaksi Olavi Suojalan padasjokelaisista hirsistä tekemän saunan, joka pystytettiin Ohen paloaseman yhteyteen.


Palokunnan 60 –vuotisjuhlat pidettiin poikkeuksellisesti vuoden myöhässä yhteensattuman vuoksi. Kansainvälisyys ja palokuntahistorian siipien havina sävyttivät Padasjoen Vapaapalokunnan 60-vuo­tis­juh­lal­li­suuk­sia. Saimme Ohen veljespalokunnalta lahjaksi nelivetoisen Man-sammutusauton. Auton luovuttajia Saksasta juhliin saapui 90, joukossa Länsi-Saksan korkein paloviranomainen, maan Palokuntaliiton presidentti Hinrich Struve. Ohen VPK:n päällikkö Hans Hackmackluonnehti tapausta ainutkertaiseksi sekä Saksan ja Suomen pa­lo­kun­ta­his­to­rias­sa. Aiemmin ei tällaista ole tiettävästi tapahtunut.


1988 Oheen perustettiin Padasjoki-Platz puisto. Puiston vihkiäisissä oli suuri joukko padasjokelaisia.


1992 rakennettiin Ohe-puisto Padasjoelle kunnan luovuttamalle alueelle paloaseman läheisyyteen. Joukko ohelaisia osallistui juhlallisuuksiin.

Hansin 70-v juhlat vietettiin Ohessa 1994. Juhlissa Padasjoen VPK:ta edustivat Heikki Toivonen ja Ilkka Kivi. Samassa yhteydessä vietettiin Ohessa palokuntiemme veljeyden 20-vuotisjuhlaa, läsnä oli Padasjoelta suuri joukko palokuntalaisia ja palokuntaystäviä.

16.7.2000 vietettiin palokunnan 75-vuotista taivalta, Ohjelmaan kuului kunniakäynti veteraanien haudoilla, paraati ja pääjuhla Kullasvuoren koululla. Ys­tä­vyys­pa­lo­kun­nas­ta Ohen VPK:sta osallistui juhlaan 49 palokuntaystävää. Juhlapäivien 13.-17.7 aikana vietimme kansainvälisen palokuntaveljeyden 25 vuotista kanssakäymistä.

Hans Hackmack vietti 80 vuotispäiviään 21.-24.4.2004. Häntä oli palokunnan edustajina onnittelemassa Esko Hoimela Kalevi Helen ja Heikki Toivonen.


Jari Hyvärinen sai kutsun 28.3 2007 tutustumaan veljespalokunnan toimintaan, Hänen matkaseuraan kutsuttiin myös Antti Räsänen ja Hannu Tukia.


Pelastusjohtaja Jari Hyvärinen oli 2008 vastavuoroisesti kutsunut vel­jes­pa­lo­kun­ta­lai­sia vierailemaan Padasjoella ja Lahdessa. Vierailun yhteydessä vietettiin Hannu Tukian kuusikymppisiä ja käytiin Kuopiossa tutustumassa Pelastusopistoon.


25.-28.3.2010 juhlittiin Ohen VPK:n 125 vuotista taivalta.

ystavyys.jpg-me
OLIPA KERRAN...
kaksi palokuntaa jotka vannoivat ikuista veljeyttä.
OLIPA KERRAN...
kaksi palokuntaa jotka vannoivat ikuista veljeyttä.
11.png-me

Yh­teys­tie­dot

Hallitus Puheenjohtaja Niko Ara (041 4352989)  niko.ara(@)gmail.com

Hälytysosasto Päällikkö Martti Salonen (044 0773610)  martti.salonen(@)phpela.fi 

Nuoriso-osasto Osastonjohtaja Niko Ara (041 4352989)  niko.ara(@)gmail.com

Naisosasto Osastonjohtaja Anita Heino (040 7392123)  anita.heino(@)phnet.fi

Järjestöosasto Osastonjohtaja Hannu Tukia (045 6356195)  hannutukia(@)live.fi

asema44@phpela.fi

Hä­tä­ti­lan­tees­sa soita 112

Hätätilanteessa tulemme kyllä paikalla, mutta vain hätäkeskuksen hälyttämänä. 

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen sivuilta (www.phpela.fi) löydät monia hyödyllisiä ohjeita esim avotulen teosta, ylei­sö­ti­lai­suuk­sis­ta yms.


Muista että vaikka olemmekin melko nopeita, niin paljon on merkitystä miten itse toimitte on­net­to­muus­ti­lan­teis­sa, kuten tulipaloissa ja lii­ken­neon­net­to­muuk­sis­sa. Valista itseäsi ja varaudu!

Apli­kaa­tiot

Lataa kännykkääsi sovelluskaupastasi kaksi tärkeää sovellusta.

  • 112-sovellus, jotta hätäkeskus voi paikantaa tarkasti mistä hätäpuhelu tehdään
  • Punainen Risti-sovellus, josta voit kerrata helposti yleisimmät ensiapuohjeet